שכר אקטואר

מהי משכורת אקטואר

באופן כללי, אקטואריה היא תחום העוסק בניהול סיכונים ולפיכך בהסתברויות להיווצרות תרחישים שונים, למשל ההסתברות לתאונה או מחלה כאירועי ביטוחי, הסתברות ההצלחה של השקעה מסוימת, הערכת הכנסות משוערות של עובד לאורך תקופה מסוימת. זאת לצורך קבלת החלטות וקביעות שונות, למשל עלויות של פוליסות ביטוח, שיעורי פרמיות, איזון משאבים בגירושין וחלוקת פנסיה, תחשיבי פיצויים בתביעות בדיני נזיקין וכן הלאה. בשורות הבאות נעסוק במה שקשור אל משכורת אקטואר, אפשרויות התעסוקה שלו וההתקדמות לאורך השנים.

אילו תפקידים מבצע אקטואר?

לאחר סיום לימודיו יכול האקטואר להשתלב בשורה ארוכה של גופים כגון קרן השקעות, חברת ביטוח העוסקת ברכוש, ביטוח חיים ובריאות, קרן פנסיה, משרד רואי חשבון ועוד. בנוסף, ביכולתו להעמיד את שירותיו עבור אנשים פרטיים הנזקקים לייעוץ ולחוות דעת, ולעיתים הוא ממונה על ידי בית המשפט לצורך מתן חוות דעת בתביעה המתנהלת. כך לדוגמא, אקטואר המשתלב בחברת ביטוח משפיעה על בנייתן של פוליסות באמצעות תחזית לגבי עלויות הצפויות לחברה בקרות מקרה ביטוחי. הוא עוסק בפיתוח תוכניות פרישה וההטבות הנלוות אליהן, עוסק בפיתוח מוצרים פיננסיים, בהערכות שווי ועוד. לשם כך האקטואר נעזר בתוכנות ומודלים מתמטיים מיוחדים ויותר בעזרתם דוחות, מנתח נתונים כלכליים, מתכנן מודלים אקטואריים, בונה מצגות ומחשב רווחיות ועתודות.

אז מהי משכורתו של אקטואר

כל גוף בו הוא עובד משלם לאקטואר משכורת המשתנה בהתאם להיקף המשרה, לרמת ההשכלה, למידת הניסיון וכדומה. באופן כללי מקבל אקטואר שכר התחלתי גבוה מהשכר הממוצע במשק, ומטבע הדברים הסכומים והתנאים עולים עם השנים לאור ההתמקצעות, המוניטין ועוד. כאשר מדובר באקטואר המעניק שירותים במיקור חוץ או באופן עצמאי עבור אנשים פרטיים, נגבה עבור שירותי אקטואריה שכר טרחה המשקף את העלות לשעת עבודה או לפי פרויקט (למשל כתיבת חוות דעת, שעת ייעוץ וכדומה). המחירים משתנים בהתאם לוותק, הניסיון, המעמד של האקטואר ועוד.
שכר אקטואר

מעמד האקטואר והקשר למשכורת

נכון להיום, תחום האקטואריה עדיין לא מוסדר סופית בישראל. ואולם, קיימת אגודת אקטוארים בישראל והדבר בהחלט תורם לתדמית המקצועית ומכאן גם לשכר. באגודה זו יש שלושה מעמדות שבהם מתקדם המועמד של עמית-לומד, עמית-נלווה ועמית-מתמחה. כדי להתקבל למעמד הראשון יש ללמוד קורס אקטואריה שהעמותה מכירה בו או ללמוד אקטואריה לתואר שני. אל המעמד של עמית-מתמחה ניתן להגיע לאחר מינימום של עבודה בתחום. כעבור שנתיים של עבודה ולאחר שעוברים בחינות מטעם האגודה אפשר להגיע למעמד של חברות מלאה בה. כאמור, למעמד בו נמצא האקטואר יכולה להיות השפעה על שכרו, המתקדם הן עם המעמדות והן עם הוותק שהוא צובר לאורך השנים.

למי זה מתאים?

אקטואריה היא תחום מרתק עבור אנשים בעלי נטיות מתאימות לכך, ובדגש על נטיות מתמטיות מובהקות. כך לדוגמא, נושאי הליבה של לימודי האקטואריה הינם הסקה סטטיסטית, ניהול סיכונים, חישובי פרמיה ותשואה, ניתוח תזרים מזומנים, רווחי חברות ביטוח, התפלגות והסתברות, דגימות, מימון תורת ההחלטות, רזרבות וערכי פדיון, ועוד. במידה ותחומים אלו מדברים על לבכם, לימודי אקטואריה פותחים את הדלת למקצוע שהביקוש אליו רק הולך וגדל בשנים האחרות, ולמעשה קיים מחסור באנשי מקצוע מוסמכים בישראל. לפיכך, זוהי הזדמנות לפיתוח קריירה פורה וארוכה עם תנאי שכר ותנאים נלווים טובים בהרבה מהממוצע בישראל, שגם הולכים ומשתפרים עם השנים.

 

 

 

 

צור קשר

דילוג לתוכן